Over ROO

ROO bestaat uit de broers Alfred en Jaap Roo uit Rouveen. In 2008 stapt het duo met hun band Titograd de muziekwereld in. Ze spelen meerdere shows, waaronder BFO Zwolle en Vliepop. In 2010 besluiten ze om terug te gaan naar de basis; akoestische gitaren als begeleiding bij hun harmonieuze samenzang. Ze verzorgen voorprogramma's voor o.a. Douwe Bob, Erwin Nijhoff en Jo Harman. Ze worden geselecteerd voor BFO Zwolle 2010 en bereiken de finale van Speakers Met Koppn. Zowel als duo als ondersteund door band treden de mannen door het hele land op. In 2016 spelen Alfred en Jaap voor het eerst over de grens op het Mosteká Slavnost festival in Tsjechië. Naast het spelen van eigen muziek werken de heren samen met andere singer-songwriters in het project Sons of the North Country waarin ze meerstemmig Americana liedjes coveren. Met SotNC speelt ROO op festivals als Boet'n Deure(Odoorn) en Back Roads(Utrecht). Ook verzorgen ze het voorprogramma voor Michelle David.

Daarnaast nemen de broers meerdere albums op in samenwerking met bevriende muzikanten. Tijdens de lockdown schrijven Alfred en Jaap een tweetal liedjes voor de podcast De Nedersaksen. Het liedje Hier Vuul Ik Meej Thuus, waarin ze hun geboortedorp Rouveen bezingen, wordt goed onthaald en als single uitgebracht. Op 11 november 2022 brengt ROO het vierde studio-album Leaving No Man's Land uit. Begin 2023 wordt er gewerkt aan een EP waarop de broers in het Nedersaksisch dialect te horen zullen zijn. 

ROO is sterk beïnvloed door The Everly Brothers, The Milk Carton Kids en The Avett Brothers. De muziek is een mix van folk, americana en pop waarbij de tweestemmigheid kenmerkend is.