Biografie ROO

In de zomer van 2006 spelen de broers Alfred en Jaap ROO hun eerste oefensessies in de band Titograd. Het jaar hierop, 2007, wordt er flink aan de weg getimmerd, geschreven en opgetreden. De band speelt frisse popmuziek die doet terugdenken aan de jaren ’60. De muziek blijft niet onopgemerkt en de band verovert optredens bij De Oogst van Overijssel, Het Bevrijdingsfestival Zwolle, Vliepop en diverse radiostations. Als ze, in 2010, op het punt staan de EP Sixty Miles From London uit te brengen valt de band uiteen.

 

De broers ROO maken niet veel later een herstart onder de naam The O’Riley Brothers. Al snel blijkt de combinatie van twee akoestische gitaren en twee stemmen het goed te doen. Ze veroveren wederom een plek op het Bevrijdingsfestival Zwolle en spelen in het voorprogramma van singer- songwriter Steve Waitt en folkrockband The Information. Enige tijd later wordt het tweetal versterkt door een aantal muzikanten waarmee The O’Riley Brothers diverse optredens verzorgt.

 

In 2011 is het tijd voor duidelijkheid. De broers duiken de studio in, nemen de EP The Times op en brengen het uit onder de artiestennaam ROO. Hoewel de muziek van ROO een stuk volwassener klinkt is nog steeds de herkenbare samenzang dominant aanwezig. Nadat de EP The Times uitkomt gaat het duo vrijwel direct over op het voorbereiden van de opnames van een debuutalbum.

 

Halverwege 2013 duiken ze de studio in en op 8 november van dat jaar presenteert ROO het album ‘Heart of life’ in The Livingroom in Zwolle. Het jaar 2014 staat voor het duo vooral in het teken van het schrijven van nieuw materiaal. In 2015 speelt ROO het voorprogramma voor Douwe Bob en werkt de band aan hun tweede studio-album. Ditzelfde jaar spelen ze ook in de finale van Speakers met Kopp’n.

 

Op 1 april 2016 wordt het vervolgalbum ‘Hunger for the storm’ gepresenteerd in een overladen Poppodium Hedon in Zwolle. Aan de release wordt een vervolg gegeven door veel shows in binnen- en buitenland te doen. ROO speelt op het Tsjechische festival Mostecká Slavnost. Ook spelen de broers supportacts voor de Britse zangeres Jo Harman en Her Majesty (Crosby, Stills, Nash & Young tribute).

 

In september 2016 starten de opnames van het derde studio album bij Smoking Man Music. Het album ´Willow Lake´ komt uit op 20 mei 2017 en wordt gepresenteerd in een uitverkocht Theater Ogterop.

‘2017 NEW ALBUM’

Foto: H.Domine